Kinuskikissan porkkanakakku
Tässäpä tämä Kinuskikissan ohjeella tehty porkkanakakku nyt on. Viikonlopun aikana laitoin kuvia Instagrammin puolelle ja lupasin laittaa ohjetta blogiin, kun muutamat siitä kiinnostuivat. Kakku teki hyvin kauppansa vieraillemme viikonlopun aikana ja sai vähän kehujakin, joten uskallan kyllä suositella ohjetta. Tämä porkkanakakku poikkeaa hieman tavallisimmasta ohjeesta, sillä kivan lisän kakulle antaa appelsiinin raastettu kuori taikinassa sekä kuorrutteen tuorepuristettu appelsiinin mehu.
Porkkanakakku sopii hyvin myös nyt pikkujouluaikaan leivottavaksi ja tarjottavaksi, sillä mausteina kakussa käytetään kanelia, kardemummaa ja vaniljasokeria. Kuorrutteena tässä porkkanakakussa on ihana valkosuklaa-tuorejuusto kreemi, joka ei ole kevyimmästä päästä, mutta siksipä niin taivaallisen hyvää. Taisin pari lusikallista maistaa jo leipoessa. 😉
Porkkanakakun ohje
Taikina:
- 4dl porkkanaraastetta
- 2 appelsiinin kuoriraaste
- 200 g voita tai margariinia
- 3 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
- 300 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl appelsiininmehua mieluiten tuorepuristettua
- 150 g valkosuklaata
Pinnalle koristeeksi:
- Hasselpähkinärouhetta
- tai joitain muita pähkinöitä, vaikka kokonaisinakin
Voitele ja korppujauhota vuoka. (halkaisija 24 cm)
Raasta porkkanat raasteeksi. Pese appelsiinit ja raasta niiden kuori.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita välillä mukaan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi eli koakuloituu. Lisää puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiiniraaste ja sen jälkeen loput jauhot. Kaada taikina vuokaan.
Paista pohjaa 200 asteessa 30 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto vatkaimessa ja lisää appelsiininmehu. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sula suklaa tuorejuustoon ja vatkaa yhteen. Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit antaa sen valua myös porkkanakakun reunoille.
Ripottele tai asettele pinnalle koristteeksi pähkinät tai pähkinärouhe.
Vinkit:
- Porkkanaan ei kannata suhtautua ennakkoluuloisesti makean kakun raaka-aineena. Kakku saa mehevyytensä ja kosteutensa juurikin porkkanasta.
- Appelsiini saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta se antaa todellakin pikantin sävyn yleensä totuttuun porkkanakakkuun. Toki voit tehdä kakun tällä ohjeella ja jätät appelsiinit pois, jos ajatus tuntuu epäilyttävältä.
- Appelsiinin mehun voi korvata myös purkillisella vauvojen hedelmäsosetta, esimerkiksi mangoa. Kuorrutteeseen tulee näin keltaista väriä ja erilaista makua.
Nautinnollisia kahvihetkiä mehevän kakun kanssa.
-Hilla
Instagramissa @hillasblog
Facebookissa @hillasblog
Twitterissä @hillasblog