Herkullinen itsetehty mysli eli granola on aamupalapöydän herkku tai vaikkapa toimiva välipala ennen liikuntaa kauramaidon kera. Näytin Instagramin puolella stooreissa, miten valmistin tätä itsetehtyä granolaa. Sen jälkeen minulta kysyttiin ohjetta, jota ei oikeastaan ole, mutta jotakuinkin näin sen teen:

Herkullinen itsetehty mysli eli granola

🥜 leseitä tai hiutaleita (kaurahiutaleita)
🥜 jotain kuivattua hedelmää paloiksi leikattuna (kuivattuja aprikooseja)
🥜 pähkinöitä oman mieltymyksen mukaan (käytin valmista pähkinäsekoitusta)
🥜 siemeniä (eilen laitoin kurpitsansiemeniä)
🥜 bonuksena lisään välillä kuivattuja marjoja, (esim. mustikkaa vai vadelmaa)


Kaikki edellä mainitut sekaisin sopivassa suhteessa. Jos haluat hedelmäisen myslin, laita paljon hedelmää. Jos pähkinäisen, ole avokätinen pähkinän annostelija.

Lopuksi lorautan seokseen (oliivi)öljyä sekä makeutuksena hunajaa tai vaahterasiirappia niin, että kuivat aineet hiukan kostuu. Pyöräytän koko granolan sekaisin ja levitän uunipellille.


Sitten tyrkkään granolan uuniin noin 180 asteeseen. Granola saa hieman ruskistua ja kuivaa, mutta ei palaa. Uuniluukulla kannattaa välillä käydä kurkkimassa ja pyöräyttää granola kerran ympäri, niin se paistuu tasaisesti. Aikaa kuluu noin 10-15 minuuttia.


Tätä syödään meillä aamupalalla, välipalalla tai iltapalalla jugun ja marjojen kanssa. Herkullista ja terveellistä sekä tiedät tarkalleen, mitä mysli sisältää! 🍓🥜Tämä on sellainen helppo herkku arkeen.

Herkullisen rouskuvia aamupalahetkiä toivotellen!
-Hilla
Instagramissa @hillasblog
Kysymyksiä ja vastauksia: RAVINTO & RUOKAILU
Miten kasvikset, hedelmät ja marjat maistuisi lapsille?
60 x arkiruokaresepti