Kuva ja ohje: Meillä kotona.

Makoisat mansikat ja rapea, pannulla paistettu halloumijuusto – siinäpä ihanat liittolaiset, jotka maistuvat parina salaatissa! Sekoita kastikkeeksi oliiviöljystä ja balsamiviinietikasta raikas lisä salaatille. Ripottele päälle pistaaseja, pähkinöitä tai pinjansiemeniä oman maun mukaan. Tämä on tuttu kesäsalaattina, mutta käy toki pimeneviin syysiltoihinkin. 🙂

Mansikka-halloum-salaatti

Näitä tarvitset:

  • 200 g halloum-juustoa
  • 400 g mansikoita
  • 2 kpl kevätsipulin varsia
  • rapeaa salaattia
  • rucolaa
  • basilikaa
  • 2 rkl pistaaseja
  • pähkinöitä, siemeniä oman maun mukaan

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin

Leikkaa halloum-juusto isoiksi kuutioiksi. Kuumenna loraus oliiviöljyä paistinpannulla reilulla keskilämmöllä. Paista halloumpalat rapeiksi välillä käännellen.
Viipaloi mansikat. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa rucola ja yrtit salaattipohjaksi. Lisää joukkoon mansikat ja sipulit.
Kaada kannelliseen lasipurkkiin kastikkeen oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Kierrä purkin kansi tiiviisti kiinni ja ravistele kastike sekaisin.
Lisää salaattiin kastiketta. Ripottele pinnalle rouhittuja pistaaseja. Nosta rapeat halloumipalat salaatin päälle. Myös paahdetut pinjansiemenet tai cashew-pähkinät sopivat tähän salaattiin täydellisesti!
Lisukkeeksi tuoretta leipää.
-Hilla