
Kuva ja ohje: Meillä kotona.
Mansikka-halloum-salaatti
Näitä tarvitset:
- 200 g halloum-juustoa
- 400 g mansikoita
- 2 kpl kevätsipulin varsia
- rapeaa salaattia
- rucolaa
- basilikaa
- 2 rkl pistaaseja
- pähkinöitä, siemeniä oman maun mukaan
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
Tee näin
Leikkaa halloum-juusto isoiksi kuutioiksi. Kuumenna loraus oliiviöljyä paistinpannulla reilulla keskilämmöllä. Paista halloumpalat rapeiksi välillä käännellen.
Viipaloi mansikat. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa rucola ja yrtit salaattipohjaksi. Lisää joukkoon mansikat ja sipulit.
Kaada kannelliseen lasipurkkiin kastikkeen oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Kierrä purkin kansi tiiviisti kiinni ja ravistele kastike sekaisin.
Lisää salaattiin kastiketta. Ripottele pinnalle rouhittuja pistaaseja. Nosta rapeat halloumipalat salaatin päälle. Myös paahdetut pinjansiemenet tai cashew-pähkinät sopivat tähän salaattiin täydellisesti!
Lisukkeeksi tuoretta leipää.
-Hilla